compleet en op maat

Waterbouw

Heeft u een nieuwe woning en wilt u hulp bij de aanleg van uw tuin? Of wilt u uw bestaande tuin opnieuw inrichten? Wij weten wat er allemaal komt kijken bij zo een ‘buiten-verbouwing’ en nemen u dat graag uit handen. Ontwerpen, bestellen van het materiaal en de uiteindelijke realisatie, u kunt het met een gerust hart aan ons overlaten.

Beschoeiing

Beschoeiingen en damwanden worden onder andere gebruikt om afkalving van de grond langs het water te voorkomen. Vaak worden ze aangelegd om tuinen langs het water te beschermen of de oevers van sloten, vijvers en kanalen te versterken. Beschoeiing kan ook worden geplaatst als grondkering in de tuin voor het opvangen van hoogteverschillen.

Grenst uw tuin aan de waterkant? Dan is het plaatsen van beschoeiing een mooie manier om wat extra ruimte te creëren. In combinatie met een vlonder ontstaan er zo nieuwe mogelijkheden voor uw tuin zoals een terras aan het water of een aanlegplaats voor uw boot. Daarnaast heeft u geen last meer van een aflopende oever.

Soorten beschoeiing

Hout is het meest gebruikte materiaal voor beschoeiingen. Voor een houten beschoeiing wordt vaak gebruik gemaakt van hardhout, deze heeft minder last van wegrotten en daardoor een lange levensduur.

Naast hout zijn er ook andere materialen mogelijk zoals kunststof, staal en/of beton. Deze zijn, net als de houten variant, makkelijk toepasbaar en duurzaam.

Sier achtertuin aan waterkant met damwand en groente tuin
damwand in de achtertuin

Damwanden

Een damwand wordt veelal gebruikt indien sprake is van grotere hoogteverschillen (meer dan 1 meter). Een damwand bestaat uit planken die verticaal in de grond worden geplaatst en door middel van een mes- en groefverbinding met elkaar zijn verbonden. Damwanden worden bijvoorbeeld gebruikt bij kanalen, rivieren en in havens.

Wat is het verschil tussen beschoeiing en een damwand

Beschoeiing wordt toegepast als bijvoorbeeld oeverbescherming van vijvers en sloten. Een beschoeiing bestaat uit schotten van planken die horizontaal aan elkaar zijn vastgemaakt en die worden bevestigd aan verticaal geplaatste palen.

 

Vlonder

Een vlonder in de tuin is een mooie manier om bijvoorbeeld een extra terras te maken. Ook aan de waterkant is de aanleg van een vlonder prettig. In combinatie met beschoeiing op maat zorgt het voor een mooie en stevige afwerking van uw tuin.

Houten terras vanaf het water gezien