Handmatig of machinaal

Bestraten

De (juiste) bestrating kan uw tuin een prachtige uitstraling geven en maakt uw tuin af. Wij helpen u graag met het aanleggen van uw terras, oprit, looppaden, enzovoorts.

Handmatig en Machinaal bestraten

Graag zijn wij u van dienst bij het bestraten van uw tuin. De ontwikkelingen op het gebied van bestrating staan nooit stil. De mogelijkheden qua vorm en kleur zijn bijna eindeloos. Wat niet veranderd is de aanleg, die moet vakkundig gebeuren. Wij helpen u daar graag bij. Wij denken met u mee en leveren een ontwerp wat past bij uw tuin en rekening houdt met de functie van de bestrating. Dit laatste is belangrijk want een oprit heeft een andere ondergrond nodig dan een looppaadje in de achtertuin.

Bij het bestraten van grote oppervlaktes zoals parkeerplaatsen, bedrijventerreinen en erven, maken wij gebruik van machinaal bestraten. De voordelen van machinaal bestraten zijn: snelheid, minder manuren en daardoor lagere kosten.

 

Grote binnenplaats bestraat met groot materieel in bestaande situatie met graafmachine
Damwand achter woning plaatsen

Keerwand

Hoogteverschillen in uw tuin kunnen eenvoudig overbrugd worden door gebruik van keerwanden. Een keerwand is een betonnen element voor de tuin, met als doel om hoogteverschillen af te zetten. Een keerwand wordt ook wel grondkering genoemd. De grote blokken zijn vaak gemaakt van sierbeton en zijn stevig genoeg om grond of water tegen te houden. Het is een fraaie manier om delen van uw tuin van elkaar af te scheiden en hoogteverschillen te overbruggen. Het maakt uw tuin extra dynamisch en zorgt dat uw verhoogde terras, bloembak en/of trap keurig op zijn plek blijft. Wilt u weten of een keerwand bij u in de tuin past, neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Nieuwe oprit

Wilt u uw oprit opnieuw aanleggen of bestraten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Voorafgaand komen we langs om te bekijken welke ondergrond het beste past bij het verwachte gebruik van uw oprit. Een oprit die veel belast wordt heeft een andere ondergrond nodig dan een oprit met lichtere belasting. Om verzakkingen te voorkomen zullen wij hier van tevoren afspraken met u over maken.

In geval van een nieuwe oprit, zullen we de ondergrond (meestal een mengsel van menggranulaat en zand) storten en aantrillen waarna de bestrating kan worden aangelegd. Bij een bestaande oprit zullen wij eerst de oude bestrating verwijderen en indien nodig de toplaag afgraven voordat we starten met de nieuwe ondergrond en de bestrating.

Voor het aantrillen van de ondergrond maken wij gebruik van diverse machines om zo een optimaal mogelijke ondergrond te creëren. Voor meer informatie over de mogelijkheden, neem contact met ons op.

Lange oprijlaan bestraten

Terrein verharding

Bij terreinverharding zit een belangrijk deel ónder de grond, daar waar niemand het ziet. Maar ook boven de grond zijn er legio mogelijkheden om het terrein toegankelijk te maken middels verharding én te verfraaien. Denk bijvoorbeeld aan klinkers, beton, asfalt maar ook gras kan dienen als terreinverharding, mits voorzien van de juiste ondergrond. Denk bij dit laatste aan de kunstofgrastegel die de bodem verstevigd zonder dat deze de bodem afsluit. Het gras blijft daardoor behouden en versteviging en bescherming van de grasondergrond is gegarandeerd.