Boomverzorging

met aandacht voor boom en omgeving

Bij het onderhoud aan de tuin wordt de boom wel eens vergeten, totdat hij te groot is of scheef is gegroeid en hij mogelijk een gevaar zou kunnen vormen voor de tuin. Wij beschikken over de kennis en kunde om uw boom te snoeien. Denk hierbij aan snoeien, rooien, verwijderen en/of versnipperen.

Boom verzorging

Bomen hebben verzorging nodig. Juist door te snoeien blijft een boom mooi in model en zal uitgroeien tot een mooie volwassen boom. Wij zijn gediplomeerd en getraind in snoei- en rooiwerk. Wij kennen speciale klimtechnieken waardoor ook lastig bereikbare bomen geen problemen voor ons vormen. Na het snoeien kunnen wij met behulp van een versnipperaar ter plekke het snoeihout verkleinen en vervolgens voor u afvoeren. Boomverzorging door middel van snoei kan in seizoen.

 

Boom snoeien

Zodra de boom volwassen is en de kroon van de boom zijn definitieve vorm heeft aangenomen, zal deze onderhouden moeten worden. Dat kan op verschillende manieren:

Gebruikerssnoei
Dit is het opsnoeien van de boom, hierbij worden het dode hout en de schuurtakken verwijderd.

Uitdunsnoei
Het opsnoeien van de boom waarbij probleemtakken en dood hout worden verwijderd

Jeugdsnoei
Dit is het opsnoeien van de boom, dood hout en eventuele dode toppen worden verwijderd.

Modelleren
Dood hout wordt verwijderd en de boom wordt rondom ingekort

Kandalaberen
Dit kan op een bepaalde hoogte of breedte. Hiermee zorgen wij er voor dat bomen weer veilig zijn en u aan de zorgplicht kunt voldoen. Ook hierbij geldt dat wij het snoeiafval ter plekke versnipperen en voor u afvoeren.

Boom kappen

Soms groeien bomen zo hard dat ze te veel zijn in een (kleine) tuin of ze in de weg komen te staan. Het kan dan nodig zijn om de boom te verwijderen, ook wel kappen genoemd. Bij het kappen van de boom zal de stronk in de grond achter blijven, deze kan vervolgens verteren. Het is ook mogelijk de stronk met een machine uit te graven of trekken of weg te frezen. Dit laatste noemen we rooien.

Wilt u een boom (of meerdere) laten kappen? Check dan van te voren bij uw gemeente of u hiervoor een kapvergunning nodig hebt.

 

boom gerooid

Boom afvoeren

Nadat de boom is gekapt, moet deze natuurlijk weggevoerd worden. De boom wordt dan vaak in stukken gezaagd